Nachtenlang wakker liggen door het gesnurk van je huisgenoot kan enorm vervelend zijn! Zeker als het ook de studieresultaten beïnvloed. Waarschijnlijk heb je al verschillende methodes geprobeerd om de overlast te verminderen. Oordopjes, op de bank slapen of zelfs je huisgenoot wakker maken. Zeker na een avond stappen val je maar moeilijk in slaap door het harde gebrom. Maar hoe komt het dat het snurken erger lijkt na een feest?

Wist je dat: alcohol verergert snurken!
Snurken ontstaat door een vernauwing achter in de keelholte of net achter de huig. Ook een vernauwde neusholte kan snurken veroorzaken. Dit is de reden waarom mensen vaak snurken tijdens een verkoudheid. Alcohol heeft ook een effect op snurken. Het verslapt de spieren in de keel waardoor de doorgang nauwer wordt en er een trilling ontstaat. (Denk aan een ballon die leegloopt) Dit veroorzaakt een vervelend geluid waarmee je het gehele studentenhuis wakker kunt houden.

Géén alcohol meer drinken?
Als je het snurken wilt voorkomen is geen alcohol drinken inderdaad een oplossing. Maar de kans dat je huisgenoot dit ook echt zal doen is klein. Ook een snurkbeugel of pleister zal waarschijnlijk niet gebruikt worden. De makkelijkste oplossing is om een spray te gebruiken. Dit is snelle, efficiënte methode die direct werkt. Let er wel op dat je een spray koopt voor je huisgenoot met een spray kop waarmee het product altijd op de juiste plek terecht komt.

Wil je meer weten over een mogelijke oplossing tegen snurken klik dan hier!